REBOSTERIA DE FULL
Ingredients per la crema pastissera:
3 Rovells d'ou
30g de Maizena
500g de Llet
Pell d'una llimona
Una branca de canyella
120g de sucre
50g mantega
Ingredients per almivar:
100g de sucre/50g d'aigua
Ingredients per la pasta de full:
Pasta de full fresca
4 Maduixes
1 Plàtan
1 Mandarina
1 Poma
Crema pastissera
Preparació crema pastissera:
1- En un cassó, aboquem 375g de llet i la possem al foc junt amb la canyella i la llimona fins que arrenqui al bull. Quan arrenqui, el retirem del foc i el tapem amb paper film per que infusioni.
2- Mentre, anem preparant el que serà la "papilla", i no és més que, els rovells, el midó ( maizena) , el sucre i els 125g de llet restants. Tot ben remenat fins que quedi una massa homogènia.
3- Colarem la llet infusionada al bol de la "papilla", i després ho colarem de nou al cassó que tornarà a anar al foc.
4- Deixarem que s'escalfi la mescla, i en qüestió de 6 o 8 minuts començarà a espessir.
5- Retirar del foc quan agafi la consistència desitjada i filmar a pell ( Tapar amb paper film a cos de la crema, sense deixar-hi aire, per tal que no fagi capa o pell).
Preparació per l'almivar:
1- Possar en un cassó el sucre més l'aigua i en 5 minuts sense tocar-ho tindrem l'almivar fet.
Preparació rebosteria de full:
1- Agafem la planxa de full i la dividim en tires. 3 tires de la mateixa mida i una una mica més ample.
2- En cada tireta excepte l'ample, amb una forquilla hi anem fent forats, per tal que no ens pugi massa.
3- Amb l'ajuda d'una màniga pastissera i una boquilla del 8, més aviat mitjana, escudillarem (Possarem la crema sobre la massa de full, al centre) la crema.Només en les que hi possarem la poma.
4- Tallarem la poma a trossets petits i la posarem a sobre.
5- La resta, la possarem tal qual al forn.
6- Enfornarem a 200ºC durant 12 minuts.
7- Mentre, prepararem les "ulleretes" o "palmeretes", abocarem una mica de sucre a la taula de treball i extendrem la massa, amb l'ajuda d'un corró, aplanarem i afegirem més sucre a la part de sobre. Ens ha de quedar ben cobert de sucre però ben integrat.Plegarem sobre sí mateix i cada meitat sobre sí mateix altre cop.Tallarem fins que ja no ens quedi massa, amb un grossor d'un cm.
8- Possarem també al forn a 200ºC durant 8 minuts.
9- Deixarem refredar les dos preparacions.
10- Agafarem la mandarina, el plàtan i les maduixes i les tallarem al gust. Seguidament adornarem les altres bandes que no porten poma.
11- Acabarem totes les tires amb una bona capa de l'almivar ja refredat.
12- Només ens queda tallar al gust, d'uns 4 o 5 cm.
Ja ho tenim fet!
No hay comentarios:
Publicar un comentario