INGREDIENTS (Per 4 persones):
14 Plaques de pasta per canaló.
200g d'espinacs congelats.
100g de gamba pelada.
30g de pinyons del país.
30g de panses.
Pebre negre mòlt.
Formatge ratllat.
Mantega.
Oli.
Sal.
INGREDIENTS PER LA BEIXAMEL:
100g de mantega.
100g de farina de blat.
750ml de llet sencera.
Pebre negre.
Nou moscada.
Sal.
PREPARACIÓ:
1- Posem una olla amb força aigua a bullir i un cop arrenqui el bull, afegim en tongades de 3 o 4 les plaques de pasta a coure. (Seguir les recomenacions del fabricant, en el nostre cas deixarles 8 minuts).
2- En una paellah i afegirem un raig d'oli i seguidament saltejarem els espinacs amb els pinyons, les panses i les gambes pelades. Un cop fet, ho reservem.
3- Passats els primers 8 minuts de la pasta, a mesura que siguin cuits els retirarem de l'aigua i els posarem sobre un drap de cuina perque s'eixuguin.
4- Seguidament ja podem començar a elaborar la beixamel:
4.1- Afegir en un cassó la mantega i un cop dissolta incorporarem la farina i remourem fins que enrroseixi.
4.2- Seguidament afegim la llet que previament haurem escalfat i amb l'ajuda d'unes barilles no deixarem de remenar fins que agafi la consistència desitjada.
5- Afegirem 4 cullerades soperes a la "Farsa" (S'en diu del farciment dels canalons o de qualsevol altre plat farcit).
6- Ja podem començar a formar els nostre canelons.
7- Al centre de cada placa hi posarem dos dits de farsa, per tal que ens quedin uns canelons ben farcits però alhora els poguem tancar facilment i sense trencar la pasta.
8- En una safata de forn hi posarem un "llit" (Capa) de beixamel i hi posarem els canelons, un al costat de l'altre.
9- Ho acabarem banyant-los amb la resta de beixamel i seguidament ho rematarem amb formatge ratllat al gust i unes llenques de mantega.
10- Finalment, amb el forn preescalfat a 230ºC els gratinarem, serà qüestió de 8 o 10 minuts i els nostres canelons ja estaran a punt per servir a taula.
No hay comentarios:
Publicar un comentario