Me gusta

domingo, 5 de abril de 2015

ROSQUILLES D'ANÍS

Recepta típica per aquestes dates, fàcil de fer i amb molt bon gust.

INGREDIENTS (30-35 unitats):

2 Ous talla L
80 ml de Llet
80 ml d'Oli
60 ml d'Anís.
Ratlladura d'una taronja.
400g de farina fluixa.
Una culleradeta de postre d'impulsor.
Sucre llustre (Sucre glasè).

PREPARACIÓ:

1- Fem blanquejar (Augmentar de volum i disminuir el color) dels ous amb el sucre.
2- Afegim els líquids: Llet, oli i anís. Passats 2 minuts incorporarem la ratlladura de taronja.
3- Agreguem la farina tamitzada (passada per un tamís o colador) juntament amb l'impulsor i la deixem reposar 10 minuts tapada amb un drap.
4- Passats els 10 minuts la massa haurà agafat brillantor, ens mullarem les mans amb una mica d'oli i agafarem porcions de 18 o 20g. A continuació farem boletes amb les porcions que hem fet anteriorment i les deixarem reposar en una superficie untada amb oli.
5- Mentrestant possem en un cassó fondo força quantitat d'oli de girasol a escalfar.
6- Quan l'oli hagi agafat la temperatura adeqüada (per comprobar-ho deixarem anar una engruna de massa dins de l'oli i si aquesta es dona la volta sola voldrà dir que l'oli ja esta calent). Per tant, agafarem les boletes de massa i el moment abans de tirarles a l'oli els hi farem un forat al mig.
7- Ara ja podem començar a fregir les nostres rosquilles banda i banda. Un cop tinguin el color desitjat les retirarem de l'oli i les escorrarem sobre paper de cuina per retirar el greix sobrant.
8- Un cop fredes espolvorejarem lleugerament de forma desigual el sucre llustre per sobre de les rosquilles. Ja podrem gaudir d'un autentic dolç de setmana santa.

 Que millor que maridar-ho amb una bona copeta d'anís o un xerrup de mistela.









No hay comentarios:

Publicar un comentario