Ingredients:
- 1kg de farina de força
- 500ml d'aigua tèbia
- 25g de sal
- 50ml d'oli d'oliva AOVE
- 25g de llevat fresc
Preparació:
1- En un bol possarem l'aigua tèbia i hi desfarem el llevat.
2- En el bol on amassarem, juntarem tots els ingredients: Farina, aigua amb el llevat, l'oli d'oliva i quan estigui una mica homogeneïtzat afegirem la sal.
3- Amassarem la mescla fins que quedi tot ben integrat. Retirarem del bol i ens possarem a amassar sobre la taula, on haurem escampat farina lleugerament per sobre. Així evitarem que no s'ens enganxi.
4- Anirem amassan i plegant la massa sobre sí mateixa fins que vagi refinant i ens quedi llisa. Ben bé serán uns 20 minuts.
5- En el mateix bol on hem barrejat els ingredients, introduïrem la massa feta una bola i la deixarem fermentar tapada amb un drap de cotó humit durant uns 45 minuts. La temperatura adient son uns 26-28 ºC. si veiem que no puja, podem fer servir el forn a mode d'estufa a 30ºC i apagant-lo després.
6- Un cop ja fermentat agafarem la nostra massa i la dividirem en peces desitjades. Ben bé poden sortir 4 masses individuals d'aquesta recepta. Penseu que això va a gustos, ami m'agrada la pizza amb la massa molt fina.
Les podeu fer al vostre gust amb tota mena d'ingredients. Nosaltres n'hem fet una de pepperoni i formatge emmental i una altra de bacó amb orenga.
Com ens ha sobrat massa i teniem sobrassada hem fet uns bastonets de sobrassada.
Com?
Dons hem estirat la massa restant formant un rectangle. Hem possat la sobrassada al centre i l'hem enrotllat. Això també es pot fer de mil maneres. Formatge, olives d'aragó, tonyina...
No hay comentarios:
Publicar un comentario