Desde les patates amb sèpia, vedella, popets, costella i d'altres.
INGREDIENTS (Per a 4 persones):
1 Kg de patates de bullir
2 Sepies o 1 Kg de carn de vedella per estofar
1 L de Brou (Brou de peix per les de peix i brou de carn per les de carn)
3 tomàquets ratllats
1 ceba a brunoise (Tall a daus molt petits)
1 o 2 alls
100 g de pessols
Farina (Si feu l'opció de vedella)
Oli d'oliva
Pebre
Sal
1 cullerada de sucre
PREPARACIÓ:
1- Netejem la sèpia i la tallem a troços al gust i guardem la melsa pel sofregit. En el cas que volguem fer la variació amb vedella passarem aquesta per farina i la fregirem fins daurar-la.
2- Pelem i tallem les patates a daus, per evitar lòxidació les deixarem dintre d'un bol amb aigua.
3- Pelem i tallem la ceba a brunoise i l'all.
4- Ratllem els tomàquets.
5- En una cassola dossifiquem un raig d'oli i afegim la sepia o la vedella fins que quedi daurada i deixi anar tota l'aigua. A continuació reservem.
6- Amb el fondo restant (L'oli residual que ens quedarà de fregir la sepia o la vedella) afegirem la ceba i l'all fins que quedi ben cuita. (És el moment de tirar la melsa en cas de fer les patates de sepia)
7- Afegim el tomàquet i el sucre per tal de reduir l'acidessa d'aquest, un cop hagi reduït l'aigua serà el moment de tirar la sal i el pebre.
8- Posarem les patates i afegirem tambè la sepia o la vedella.
9- Ruixarem amb el brou fins ofegar les patates, la sèpia o la vedella i ho deixarem 25 minuts tapat.
10- Als ultims 5 minuts incorporem els pèssols i ho deixem repossar tot plegat.
Dependrà si hos agrada amb mès liquid o menys que ho feu reduir 10 minuts mès a foc fort.
BON PROFIT!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario