Me gusta

domingo, 26 de abril de 2015

PATATES ESTOFADES

Aquest plat és tant tipic que més d'un cop en qualsevol de les variants l'haureu tastat.

Desde les patates amb sèpia, vedella, popets, costella i d'altres.


INGREDIENTS (Per a 4 persones):


1 Kg de patates de bullir
2 Sepies o 1 Kg de carn de vedella per estofar
1 L de Brou (Brou de peix per les de peix i brou de carn per les de carn)
3 tomàquets ratllats
1 ceba a brunoise (Tall a daus molt petits)
1 o 2 alls
100 g de pessols
Farina (Si feu l'opció de vedella)
Oli d'oliva
Pebre
Sal
1 cullerada de sucre

PREPARACIÓ:


1- Netejem la sèpia i la tallem a troços al gust i guardem la melsa pel sofregit. En el cas que volguem fer la variació amb vedella passarem aquesta per farina i la fregirem fins daurar-la.
2- Pelem i tallem les patates a daus, per evitar lòxidació les deixarem dintre d'un bol amb aigua.
3- Pelem i tallem la ceba a brunoise i l'all.
4- Ratllem els tomàquets.
5- En una cassola dossifiquem un raig d'oli i afegim la sepia o la vedella fins que quedi daurada i deixi anar tota l'aigua. A continuació reservem.
6- Amb el fondo restant (L'oli residual que ens quedarà de fregir la sepia o la vedella) afegirem la ceba i l'all fins que quedi ben cuita. (És el moment de tirar la melsa en cas de fer les patates de sepia)
7- Afegim el tomàquet i el sucre per tal de reduir l'acidessa d'aquest, un cop hagi reduït l'aigua serà el moment de tirar la sal i el pebre.
8- Posarem les patates i afegirem tambè la sepia o la vedella.
9- Ruixarem amb el brou fins ofegar les patates, la sèpia o la vedella i ho deixarem 25 minuts tapat.
10- Als ultims 5 minuts incorporem els pèssols i ho deixem repossar tot plegat.

Dependrà si hos agrada amb mès liquid o menys que ho feu reduir 10 minuts mès a foc fort.

BON PROFIT!!!!







No hay comentarios:

Publicar un comentario